Paris, 1/12 -50, 12.00

Hej på Dej! (till systern)

Sedan sist jag skrev har jag fått två brev från Dig. Ett med innehåll 2 st och ett med 6 kort. Har hittills fått 3 omgångar a 6 st kort. Tack! Brevet som Du skrev den 29 nov kl 5, var här på hotellet den 30 kl 5 e.m. Bra gjort! Jag fick brevet av Michel när jag kom från skolan på torsdag e.m. Michel tycker det är så roligt att lämna brev, så han brukar passa på mig på e.m. när jag kommer hem, om det finns brev. Annars lägges alla brev i resp. fack. Vi ha hummer 15. Michel är fem år och ungefär som Björn i sätt och vett. Vi brukar höra på morgonen när brevbäraren kommer, för då ropar Michel så det hörs ända till 4:e våningen: "Mama, le facteur". Ibland är hans mamma allra högst upp och städar. Jag bor på 2:dra våningen, 1:er etage, heter det förstås här, för bottenvåningen räknas inte.

Det var roligt att jag fått kort från Sardinien, men jag kan ju inte skriva tillbaka igen förrän jag kommit hem. Jag har tagit kort på de två pojkarna och deras mamma, men jag vet inte om det var i dom rullarna, som jag skickat hem. Om det finns något kort i ett kupéfönster, så är det dom. Jag tror jag skrev och berättade om dom när jag varit i Italien. Den ena pojken var 10 och den andre 5 år, och de ville absolut att jag skulle följa med dem till Sardinien. Mamman deras var alla tiders bussig, så jag blev inbjuden till Sardinien. Sassari hette staden, om jag någon mer gång kom till Italien. Något brev från Silverbom har jag inte fått ännu, men jag hoppas innerligt att han inte skickar alla pengarna i samma brev. Ring honom och hör efter är Du buss.

I natt har jag drömt om Dig. Vi voro ute och köpte julklappar. Du var sex år och kunde inte räkna. Jag minns inte vad vi köpte för någonting. Nu har jag jullov! Min skola slutade igår, och december blir bara en halv månad, så jag har tagit mig ledigt nu.

Det var ju härligt att vi får så mycket vatten i Askim. Tänk vad där skall vattnas!

Här är skönt väder ännu i Paris, ljum luft, regn någon skur emellanåt, och solsken dessemellan. Min lärarinna på Alliancen säger att hösten alltid är mycket regnig här, men i år har det varit vacker väder, bara för att vi alla i klassen varit i Paris. Tanten fick en parakäpp av oss i går som avskeds- och tackpresent.

Ja, nu vet jag ingenting mer idag att skriva. Jag har köpt en rutig skjortblus av ---tygorden till Dig istället för Jersey. Den är inte dum alls! En likadan har jag köpt till mig, så vi blir lika.

Hälsa familjen o farbror Yngve. Hej, so long! Hildur


Föregående avsnitt: 28 november 1950

Lista på Mosters brev som student i Paris 1950

Nästa avsnitt: 7 december 1950


© Dags-Nytt 1976-2015