Paris, 14/11 -50

Kära Du!

Tack för Ditt brev och tackar också Hillevi för hennes, som kom idag med ett styck innehåll. Jag hörde av Hillevi att födelsedagen firades i vanlig ordning. Svenska kakor finns inte här. Det bästa i bakväg finns mitt emot mitt hotell i ett Boulangerie, stora fina bullar med mycket russin i. Dom kostar 15 Frcs, 22 ½ öre, det är billigt till att vara här. Det är för dyrt att äta till vardags, så det blir bara ibland och så på söndag. Alla mataffärer är öppna på söndagar. Hemskt bra om man behöver någonting. I lördags var det söndag igen här. S:t Catherine d. 25 nov. Nu vet jag snart inte vad jag skall skriva o tala om, för jag har nog berättat det mesta.

Idag efter skolan åkte Birgit o jag upp till Montmartre och tittade Sacre Cour (?), och en gammal kyrka bakom den. Det regnade och var ruggigt väder, så det mörknade rätt fort. På hemvägen gick vi till Metron på en rolig affärsgata. Mat av alla slag, inte i affärer, utan öppet utåt gatan. Dom hojtade allt vad dom orkade, och ropade ut hur fina varor dom hade. Hemskt skoj! Vi köpte några Camembert o Brieostar, som var billiga. Jag är alldeles ostgalen nu, förstår Du. Jag äter ost för det vilda. Vi köpte saltgurka och leverpastej, väldigt fin på ett ställe också. I en snygg affär förstås, inte ute på gatan. Bananer fick vi tag i 80 Frcs per kilo (1:20) från Kanarieöarna.

Jag kom inte ihåg att det var Fars dag förrän på lördag, men Du kanske kan gratulera i efterskott. Du får också gratuleras på namnsdagen i förväg nu, för jag kanske inte kommer ihåg det sedan. V.g. meddela Hillevi följande:

Jag vill hemskt gärna ha korten snarast möjligt. Det gör mig ingenting att det ligger tior i samma brev. Hon kan väl förstå att jag väntar på dem! Jag har ju väntat över en månad nu. Det är ännu länge till jag kommer hem, det dröjer nog in i december. Pengar till Jersey kan hon sända, ca 20:- kronor, för jag vet inte riktigt vad det kostar, men det är väl inte så noga om hon skickar för mycket, jag skall inte förskingra dem. Hon får tillbaka det som blir över när jag kommer hem. Angående Svalans novemberbok minns jag ju inte så här långt ifrån om jag har beställt. Men Hillevi fick en uppgift på ett kuvert vilka månader hon skall hämta böcker. Om det står november på kuvertet så har jag beställt den. Annars inte. Sista boken kommer inte ut förrän januari, alldeles riktigt! V.g. hälsa till Kapten Hellman - slut för denna gången till Hillevi.

Ja, så var det visst inget mer jag vet att skriva om idag. Fortsättning följer en annan gång. Skriv snart! Jag har fått ett kort från Ernst, som Du kanske kan tacka för. Säg att jag kunde läsa finskan! Hälsa så gott. Också till tjocka Berta o långe Bert. Hej så länge o glöm inte lägga i tior! Hälsa Far, Ingmar, Hillevi.

Hälsningar Hildur


Föregående avsnitt: 8 november 1950

Lista på Mosters brev som student i Paris 1950

Nästa avsnitt: 28 november 1950


© Dags-Nytt 1976-2015