Gamla Papyrus = nya Forsåker 2013

Papyrus gamla fabrik låg i centrala Mölndal, just nedan Götaforsen. Detta var väl inte så attraktiv mark förut. Mölndal var då knappast mer än det man kallar kvarnbyn, eller Mölndals kråka. Sedan dess har Mölndal växt betydligt. Det skall tillägggas att området nu kallas Forsåker. Kan inte minnas att jag hört det förut. Kanske vill Papyrus inte att deras namn används. Om företaget ens finns kvar?

Nu slipper Du själv gå in på byggarbetsplatsen Forsåker i Mölndal, då jag redan varit där åt dig. Min bror, som hänger med bättre i andra medier, berättade att GP redan skrivit om detta. Där ser man.

Närliggande slottet står ännu kvar, liksom staketen runt. Fast om alla Svenskar ger mig 10 kr på man, så kan jag kanske åtminstone köpa detta slott bredvid fabriksområdet. Jag lovar att parken skall göras tillgänglig för allmänheten, just som Alströmer gjorde med Nolhaga i Alingsås på sin tid.

Tänk vad attrafktiv jag blir som slottsherrre. En spärrvakt som bor i Stockholm tre veckor i månaden, och sedan i Göteborg den fjärde veckan, är naturligtvis inte lika attraktiv som andra äckliga gubbar med mycket pengar. Fast de kanske trots allt inte har lika kul som jag. Jag sätter inte på tonåringar som lockas av pengar, utan gör själv vad en tonåring skulle göra. Som att ta sig in i en nedlagd fabrik...

Väldigt mycket klotter fanns det. Lite synd att inte så många kan se det. i gengäld blir det kvar längre än det som målas på stan...

Som någonting ur en skräckfilm... Vem som slagit upp hålet i nästa bild, eller varför , kan man undra.


Det var oväntat ljust på de flesta håll, vilket underlättade fotograferingen. Många burkar hittades, och som jag är lite av den borne lumpsamlaren togs dessa till affären. Jag vill minnas att det blev 40-50 kr. Det står kanske i tidningen för detta datum, fast jag glömt det. Hittar Du den?

Det fanns lite verksamheter kvar åt denna innergården, så jag smög lite grann. Jag visste ju inte hur naturligt det skulle vara att gå runt här. Från mitt håll krävdes det att gå igenom hål i flera staket.


Rulltrapporna här ledde ned från huvudingången på gatan. Det hördes när trafiken gick förbi utanför. Dock var dörrarna stängda. Från gatan gick det nedför till en lägre nivå. Det var väldigt likt en tunnelbaneingång i Stockholm. Uppe vid den tänkta biljettexpeditionen fanns diverse anslag.

Det fanns en del försåtliga hål och schakt, som man fick se upp med. Var alltid särskilt försiktig när Du går i sådana här miljöer. Exempelvis trappor kan vara rostiga och vingliga. Saker kan hänga ned från taken. Vill det sig illa kan det ju också vara så att trasiga elsladdar faktiskt är spänningssatta. Men låt inte det hindra Dig från att urforska!Dags-Nytt 1976-2020