Onsdagen den 31 juli 1946

Ja, nu är vi hemma igen. Vi åkte från Hörby klockan nio i morse. Farfar och Anna följde oss till stationen, som är fem minuters väg från deras hus. I Eslöv var vi i två timmar. Först gick vi på torget och köpte ett halvt kilo tomater för 1 krona, ett halvt kilo augustipäron för 75 öre, och en kartong körsbär för 80 öre. Sedan gick vi och köpte vita skor till Mor i Oscaria. Vi var och köpte en liten träsked till mig. En timma innan tåget gick gick vi på ett konditori, och åt wienerbröd och kakor, och drack kaffe och apelsinsaft.

Sedan gick vi och löste ut väskorna på stationen och gick och satte oss i rälsbussen till Klippan. Från Klippan åkte vi tåg till Kvidinge. Därifrån gick vi till Västra Sönnarslöv. Vi gick till kyrkogården till Mormors och Morfars grav. Mor rensade bort ogräset och sedan fortsatte vi att gå. Det huset där Mor har bott, var snett emot kyrkogården. Vi gick en bit till, och sedan satte vi oss på Mors regnkappa, och åt en bulle var.

I närheten var ett flygfält, men vi hann inte gå dit och titta. Vi såg flygmaskinerna när de gick ner. När vi kom tillbaka till Kvidinge, löste vi ut väskorna och köpte biljett till Åstrop. När vi kom till Åstorp lämnade vi in väskorna, och gick sedan och letade efter ett ställe där vi kunde äta. Vi åt tre smörgåsar var, och Mor drack kaffe, och jag mjölk. Sedan var vi ute och tittade i fönster en stund, innan vi gick till stationen.

När vi kom på tåget hittade vi en fönsterplats. Mor satte sig bredvid mig. Mittemot oss satt en Göteborgare som hade varit i Malmö, och ritat av skor till Nordlöfs i Göteborg. Vi satt och pratade hela vägen upp, så resan gick mycket fort. Vi tog en blåvit vagn hem (anm. linjebeteckning efter skyltarnas färg). Far var hemma när vi kom. Vi lade oss klockan tolv.© Dags-Nytt 1976-2014