Lite om den ansvarige utgivaren

Jag är en medelålders eftertänksam man, som rör sig regelbundet över stora delar av Sverige. Detta är en nyttig kontrast till ett mest stillasittande arbete. Vid resorna odlas några tidsfördriv, som foto, kollektivtrafik och att samla på vattentorn, samt livbojar (foton). Arkitektur och stadsplanering är också kul, och en viss fetish för miljonprogram förekommer. Musik, film och böcker betraktar jag som ett livsmedel och inte något intresse. Jag försöker läsa något på tre språk varje dag, oftast svenska, tyska och engelska.

Jag är barnlös och lever ensam. Finns det någon Drömprinsessa där ute som känner sig manad? Önskas referenser, så fråga mina kvinnliga kolleger om de kan rekommendera mig (ja, jag menar inte så - de känner mig bara). Okej, jag glömde att vissa damer anser det vara under sin värdighet att ta initiativ. Om det nu inte var jag som gjorde det genom att fråga...Jag missar kanske en annan sak: den här sidan är väldigt öppen med mina tankar och svagheter. En man skall kanske vara karg och hård. Fast jag ser åtminstone ut så - jag skrämmer helt oavsiktligt unga kvinnor mest varje dag.

Ett par laster är vit choklad och semlor. Favoritfärg är skärt, men även gult och ljusblått är trevligt. Älsklingsdjur är fiskmås, men det kanske inte är helt ömsesidigt? Jag blev under ungdomen en tid kallad professor kalkyl. Annars är det förhoppningsvis svårt att sätta en etikett. Jag skriver med både höger och vänster hand, vilket förhoppningsvis avspeglas i mer flexibla och oväntade tankebanor.

I vuxen ålder är det lätt att tro att inget särskilt händer, och att alla betydande minnen redan är skapade. Dags-Nytt visar att så inte är fallet. Det händer speciella saker mest hela tiden, som gör att snart sagt varje dag blir en unik upplevelse. Även många år efteråt blir det ganska lätt att identifiera dagarna med hjälp av texten.

Man måste förstås bjuda till lite själv också, och göra allt det där som många endast gör på semestern. Hoppa på en buss och åka någonstans där man aldrig varit förut. Helt enkelt ta sig tid att upptäcka sin hembygd, och se allt med friska ögon. Livet är idag, den tid som man längtade efter är nu. Gör det bästa av varje dag!

Lars


© Dags-Nytt 1976-2011