Söndagen 7 april 1946

Imorse vaknade jag klockan nio. Jag låg och läste på skolköksläxan en stund. Sedan gick jag upp och klädde på mig. Halv elva kom Ann-Mari hit. Vi skrev filmer en stund. Sedan gick Ann-Mari hem och hämtade sin cykel, som hon fick igår.

Vi cyklade utåt Särövägen. När vi kom till Frölunda smedja bestämde vi att vi skulle cykla till Askim. Jag hade ingen nyckel med mig, men jag försökte med den nyckeln som vi har hemma. Jag kunde öppna med den. När vi kom in fick Ann-Mari ett glas saft. Vi letade överallt, och skulle se om vi inte kunde hitta något bröd. Men där fanns inget.

Vi gick då ut. Fru Kjellberg var där och hon sa att vi kunde gå in och värma oss. Hon frågade om vi var hungriga. Jag sade att Ann-Mari var hungrig. Då fick vi saft och smörgåsar. Om en stund gick vi upp igen. Jag försökte låsa med min nyckel, men det gick inte. Då tog jag den nyckeln som hängde inne, och låste med den. Sedan cyklade vi hem.

När vi cyklade på Kungsladugårdsgatan mötte vi Anita Hjort. Vi stannade och pratade en stund. Sedan åkte vi igen. Ann-Mari fick då se Bertil. Då skyndade hon sig att åka, för att han inte skulle se henne. När vi kom hem var Ingmar, Majken och Björn här. Ann-Mari gick hem efter en stund. Sedan åt vi middag. Efter middagen skrev jag stenografi en stund. Sedan gick Ingmar och Majken.

Detta var ett utdrag från Morsans dagbok 1946-49. I Askim fanns sommarstugan. Ingmar, Majken och Björn var storebror, dennes förste fru (?), samt min äldste kusin.


Tillbaka till listan över dagboksavsnitt


© Dags-Nytt 1976-2014