Drömprinsen har en rosett i håret

Jag har i många år önskat mig en rosett. Jag vågade till slut. Kunde Linné så kan väl jag. Vad har jag att be om ursäkt för? En kamrat gissade att jag skrämmer slag på kvinnor ändå, för att jag inte verkar som den romantiska typen.


Själv är jag lite svag för flickor med hästsvans (ja, inte alla). Jag hoppas att det är ömsesidigt, så här är en bild på mig själv. Nämnde jag att jag är 50? Hoppsan, nu är jag rökt. Inga kvinnor vill ha en 50-åring...


Hare vid konstgräs

En hare sitter i det inhängnade spårområdet, till synes obesvärad av ett flöde av spårvagnar med några minuters mellanrum. Gräset går dock inte att äta. Munkebäck i Göteborg, om någon undrar var det är.


Tensta kl. 19.30

Som vit kristen man borde jag naturligtvis undvika Tensta, och andra invandrartäta områden. Problemet är ju bara att nästan alla områden i dagens Sverige är invandrartäta. Det är snarare väldigt få områden kvar som inte är det. Det här inte mitt land längre. Främling i ditt eget land, brukar en kompis från Marocko säga. Klart mer kritisk till andra nytillkomna Marockaner, än en infödd Svensk någonsin skulle våga vara. Han har kommit för att stanna. Sverige är hans hem nu, fast han inte känner igen landet längre. Det är han inte ensam om bland äldre invandrare, eller infödda Svenskar. Jag tror att minst 80% av alla under 50 år idag är från ett annat land, eller har föräldrar födda i utlandet. Så ser det ut nu. Statistiken räknar fortfarande in mig. Jag är inte död än. Men delar vi upp det på åldersgrupper blir det tydligt - vi är snart borta.

Hur som helst hade jag promenerat på Järvafältet, och då det var stopp i T-banan vid min tänkta hemresa, gjorde jag en avstickare till Sollentuna, och det nya naturreservatet i Vaxmora. Likväl gjorde jag sen hemresan via Tensta, då jag ofta finner det både enklast och mest logiskt att åka samma väg. Dock hade det blivit mörkt. Inte bra.

Till råga på allt tog jag ett foto på Tensta torg vid tunnelbanans ingång. Just på sådana ställen som man skall undvika, då många tvivelaktiga individer hänger där. Det är oftast bättre att gå på ödsliga platser, där det är färre människor. Busar får vänta så länge på utdelning, att de föredrar befolkade platser. Det visste Du inte, va?

Jag har ett jobb, där man snart lär sig sådant. Jag vill väldigt gärna slippa hantera den här typen av människor när jag är ledig. Man skall inte behöva betrakta hela tillvaron som en kamp om herraväldet. Det är inte min definition på ett civiliserat och tryggt samhälle.

Nåväl, fotot var taget. Snart uppenbarade sig ett ungdomsgäng, som "ville se bilden". Då vill de antingen ta kameran, käfta för att etablera rangordning, eller så är de rädda att deras knarklangning e.d. blivit dokumenterad på bild. Nej, det senare tror jag inte på. Här säljer man helt ostraffat. Moralen i ett invandrartätt område både tillåter och uppmuntrar till all typ av kriminalitet. Inom Islam finns egentligen bara ett brott: att ifrågasätta diktatorn, och därmed befläcka Islam, då diktatorn alltid är släkt med Mohammed - säger han. Kameran? Nej, de kan lätt få tag på dyrare saker av senaste modell. Återstår käftandet då. Jag passar ju inte in i en svart muslimsk stadsdel. Jag syns lång väg.

Vad skall vi göra då? Rösta på SD, som enda bålverk mot den kommande islamska diktaturen? Inget kul alternativ. Ändå är det förståeligt att allt fler röstar SD, då samtliga andra politiska partier slätar över de tilltagande problemen. Först dödade och fördrev man de kristna från mellanöstern (25% av befolkningen på 70-talet - nu finns inga kvar). Nu har de kommit hit för att döda oss, och rensa Europa från kristna. Inom 30 år har den tilltagande muslimska majoriteten röstat bort demokratin i sverige, och sedan har vi en Islamsk diktatur. Det är bara en tidsfråga. Öppna ögonen!

En kamrat från Pakistan uttryckte stor beundran över att jag åker Sverige runt på min ledighet. Det skulle man aldrig våga i Pakistan. På sin höjd kan man åka till platser där man har släkt. En Svenskfödd kollega frågade vid något tillfälle om jag har släkt överallt i landet. Intressanta kommentarer... I Sverige är det fortfarande tillåtet att åka vart som helst, fotografera vad som helst, och vem som helst. På vilken tidpuntkt på dygnet som helst. Man kan också gå nästan var man vill. Så ser lagstiftningen ut. Än så länge.

Till Er som kommit från ett annat land, till Tensta, och hundratals andra förorter som helt domineras av invandrare. Ni har troligen flytt förtryck, otrygghet, förföljelse, krig, svält, eller fattigdom. Var det detta Ni ville. Alltså det vi ser hos andra generationens invandrare i dagens Svenska förorter. Ett öppet förakt för vårt välordnade, rena, trygga, och fria samhälle. Ungdomar som försöker krossa demokratin, slå sönder sitt bostadsområde, stjäla och slåss. Dessa ungdomar har växt upp i en frihet som de inte utnyttjar, inte förstår, inte uppskattar. Har Ni föräldrar inte berättat varför familjen kom till Sverige? Har barnen missförstått den oundvikliga nostalgin till hemlandet?

Läser Ni överhuvudtaget på Svenska. Ser Ni på Svensk TV. Bryr Ni er om vad som händer här, eller vilken typ av samhälle Sverige kommer att vara i framtiden. Förstår Ni ens konceptet med en personlig hemsida. Med information och åsikter som myndigheter inte granskar eller behöver godkänna? Tycker inte Ni eller Era barn om friheten i Sverige - då finns det en ruskig massa länder som man kan flytta till. Länder där diktaturen finns kvar. -Medan Ni gömmer Er framför kabel-TV:n, håller barnen på att omvandla Sverige till en avbild av just det land som Ni flydde ifrån!

I decennier har man överöst Tensta med resurser och medial uppmärksamhet. Tensta är långt mer omtalat än snart sagt varje bostadsområde i resten av landet. Ingen pratar om Råslätt, Hässle, Ryd, Guldängen, Andersberg, Våmmedal, Restad, Kungsmarken, Varberga, Ringdansen, eller Skäggetorp. Ändå är detta områden med minst lika stora sociala problem som någonsin Tensta. Några minuter hemifrån finns media, landets styrande, huvudkontoren, universiteten, och förbindelserna till omvärlden. Möjligheterna som finns i Tensta kan många andra bara drömma om.

Varför inte själv åka runt Sverige. Utnyttja friheten. Utnyttja att Sverige är ett säkert land, säkrare överallt än Tensta. Det visste Du inte? Ligg på stranden i Falkenberg - det kostar inget, stranden är helt gratis. Gå i skogen - där finns inga farliga djur, de finns bara i Tensta. Plocka bär - det är gratis. Ta picknickkorgen till Saltsjöbaden. Ni har inte råd att bo där, och inte heller jag, men man får åka dit. Inga privata vakter skjuter ned folk. Man får prata vilket språk man vill - även Kurdiska. Man får vara klädd som man vill - utom i Tensta. Åk T-banan någonstans. Det kostar bara några kronor, och det är inte rasim att kräva att även Ni från Tensta betalar. Precis som alla andra.

Om jag besöker Tensta någon mer gång, skall jag då gå med kniv i handen hela tiden? Jag tror att risken för att någon börjar käfta är lite mindre då. Eller räcker det med att bara ha en pistol i väskan?


Min favoritö

Jag skulle vilja köpa den här ön, och bygga ett skärt Disney-slott på den. Kanske kan man flytta dit sagoslottet från Liseberg, när det nu skall bort? Jag har förstås inte råd till vare sig det ena eller det andra, såvida inte hela Svenska folket skänker mig några kronor på man.

Man ser farleden helt nära, och där är det 30 m djupt. Annars kan man gå genom vattnet ett par hundra meter till ön från en annan ö, om man promenerar från rätt håll. Trots att ingen båtförbindelse finns, är det alltså relativt lätt att komma dit. Perfekt för mig som vare sig har båt, eller kan simma. Jag var först ensam på ön, tills två sällskap kom i båt senare. Förmodligen undrade de var min båt låg. Jag stannade tills solnedgången, sedan gick jag på 45 minuter tillbaka till färjan. Ett fint utflyktstips, och ett minne för livet. Jag hade först studerat satellitfoton, och gissade att det kunde vara något. Det var nog tredje besöket nu.


Från mitt fönster i Frölunda

Jag har sett bilen stå utanför. Ibland har jag sett ägaren gå ur också. På väg till jobbet 10 m bort. Det var så jag kom att inspireras till denna text, som jag satte på bilen. Var det elakt? Å andra sidan tänkte jag på hur kvinnor föraktar mig, och alltid har gjort. Kanske kan jag som omväxling få tänka högt. Jag strök lite smör på fönstret, innan jag tog bilden. Så behöver ju ingen försöka ta reda på vem det är. Vem jag är vet förstås alla läsare redan. Den som läst 8 årgångar av min kompletta dagbok vet ju klart mer om mig, än jag själv! -Nej det har Du inte gjort...

Jag fick ett reklamblad från ICA

85% av Svenska folket äter regelbundet Taco stod det. Hmm. Taco. Jag har nog aldrig ätit taco. Nu är det inte så att det beror på min ålder, att jag inte hänger med. Jag hängde med minst lika illa som tonåring. Jag kan exempelvis den tidens musik bättre idag, än när det hände. Jag uppskattar den nog bättre än jag tidvis gjorde då. Däremot skall man inte gräva ned sig endast i nostalgi. Hur som helst, taco har jag missat, liksom mycket annat. Jag kände mig lite gammal, så jag upprepade taco för mig själv. Ja, ungefär som när farsan såg på MTV vid 68 års ålder, och stirrade oförstående. Jag funderade den gången på att i lönndom ställa om alla kanaler på hans TV till kanalen MTV, innan jag gick hem. Nej, jag gjorde inte det.

Jag upprepade taco för mig själv igen, smakade på ordet. Sen läste jag twist, lite längre ned. Man kunde twista tacon också. Twist, det var konfekt, och för all del hoppa twist (fråga din farmor vad det innebar). Så det heter twista på Svenska nu. Tacos with a twist? På baksidan av reklambladet ritade jag lite, för att liksom bearbeta intrycken.

På tal om Taco, MTV, och musik i min ungdom - som jag inbillar mig pågår ännu - så har vi ju Taco. Så här lät det inte på den tiden, en så klar ljudbild, och stilen på musiken påminner snarare om det tidiga 2000-talet. Han var 20-25 år före sin tid! Videon är inte något vidare sett till bildkvaliteten, men även den ger ett mer självmedvetet och säkert intryck än det mesta från denna tid. Det kan nämnas att denna melodi nu är äldre än originalet met Fred Astaire var 1982.


Frukost i det gröna

Jag är unik som gör sådana saker. En 5 timmar lång frukost-sittning på en äng nära där jag bor. Man får passa på när semestern är över, och vädret kan bli bra igen. Ja, det var arbetsdag, fast sent skift. Nästa lediga dag - den enda på veckan - var det regn. Överraskning?

Tysk hälsning i Turkiet

I Tyskland är det olagligt att driva med främmande länders diktatorer. Sådan tur att man bor i Sverige då! Urklippet är från Time, och då jag klottrat på bilden, är den inte att betrakta som facsimil eller ett brott mot upphovsrätten, utan ett fristående konstnärligt verk. Därmed antar jag också att den är skyddad mot anklagelser om hets mot folkgrupp. Om man kan kalla en diktator för folkgrupp. Erdogan den förste, sedan tar sonen över. Så är det i monarkier och diktaturer. Inga mer Turkiet-resor för mig. Jag har för övrigt aldrig varit där. Lika bra.

Bus(s) med vänthallar i Göteborg

Jag skojade lite med texten på Kryptongatan ovan, och Pumpgatan nedan.

Även Riskulla fick bli Klitoriskulla, fast bilden blev inte bra. Ja, det var tänkt att knulla skulle stått sist, men det var så svårt att nå upp på denna typ av vänthall, att det fick bli på Krypton istället. Man har det inte roligare än man gör sig.

Armin van Buuren, är väl alltid rätt.

Vem härmar vem?

Jag kan bara nämna i förbifarten, för dig som tänker att jag härmat Facebook; jag var flera år före med att ha en långsmal rubrikbild. Jag startade 2008, och Facebook först 2012. Så det så. Finns det förresten ännu kvar några läsare från mina reklaminsater under semestern i augusti? Det är lite som att hälla vatten i en trasig spann.


Vi kan ju lägga in denna trevliga melodi emellan, med en video från Chigago. Det finns ju annat än Svensk och Amerikansk musik...


Drömprinsen är fortfarande ledig!

Självporträtt i skogen. Jag kan matcha i både ljust och mörkt, som synes. P.S. Alla andra män: gör motstånd till klädbranschens försök att styra vad just Du har på dig. Faktiskt så mycket som 8% av Sveriges män har skärt som favoritfärg (källa: Aftonbladet). Jo, jag vet alldeles utmärkt hur svårt det kan vara att få tag på rätt storlekar!

Efter 8 år har ingen dam ens skrivit en komplimang till mig. Antingen är Svenska kvinnor ultrafega och helt avsexualiserade, eller så hatar Ni bara rätt och slätt mig. För att försäkra mig om att det faktiskt är så, har jag nu även gjort mig tillgänglig på en kontaktsida (om inte denna räckte!). Så jävla meningslöst alltså. Både där och på stan råder ett massivt överskott på män i alla åldrar. Samtidigt borgar ett kompakt ointresse från kvinnor för att hålla befolkningsökningen i schack. Det är tur vi har invandrarna, annars skulle Sverige snart varit avfolkat! Det finns ju nästan inga "blonda och blåögda" under 30-40 års ålder. Det är knappast invandrarnas fel? Min generation har förstås varit dumsnäll, som inte tagit kommandot, och talat om för kvinnor var skåpet skall stå. Det gör män i andra mer framgångsrika kulturer.


P.S. Kvinnor tycker nog inte att jag är tillräckligt romantisk, d.v.s. rik på kvinnospråk. Där skulle vi ha en liten fanfar från orkestern bakom mig! Träffsäker humor så det förslår.© Dags-Nytt 1976-2018