Tensta kl. 19.30

Som vit kristen man borde jag naturligtvis undvika Tensta, och andra invandrartäta områden. Problemet är ju bara att nästan alla områden i dagens Sverige är invandrartäta. Det är snarare väldigt få områden kvar som inte är det. Det här inte mitt land längre. Främling i ditt eget land, brukar en kompis från Marocko säga. Klart mer kritisk till andra nytillkomna Marockaner, än en infödd Svensk någonsin skulle våga vara. Han har kommit för att stanna. Sverige är hans hem nu, fast han inte känner igen landet längre. Det är han inte ensam om bland äldre invandrare, eller infödda Svenskar. Jag tror att minst 80% av alla under 50 år idag är från ett annat land, eller har föräldrar födda i utlandet. Så ser det ut nu. Statistiken räknar fortfarande in mig. Jag är inte död än. Men delar vi upp det på åldersgrupper blir det tydligt - vi är snart borta.

Hur som helst hade jag promenerat på Järvafältet, och då det var stopp i T-banan vid min tänkta hemresa, gjorde jag en avstickare till Sollentuna, och det nya naturreservatet i Vaxmora. Likväl gjorde jag sen hemresan via Tensta, då jag ofta finner det både enklast och mest logiskt att åka samma väg. Dock hade det blivit mörkt. Inte bra.

Till råga på allt tog jag ett foto på Tensta torg vid tunnelbanans ingång. Just på sådana ställen som man skall undvika, då många tvivelaktiga individer hänger där. Det är oftast bättre att gå på ödsliga platser, där det är färre människor. Busar får vänta så länge på utdelning, att de föredrar befolkade platser. Det visste Du inte, va?

Jag har ett jobb, där man snart lär sig sådant. Jag vill väldigt gärna slippa hantera den här typen av människor när jag är ledig. Man skall inte behöva betrakta hela tillvaron som en kamp om herraväldet. Det är inte min definition på ett civiliserat och tryggt samhälle.

Nåväl, fotot var taget. Snart uppenbarade sig ett ungdomsgäng, som "ville se bilden". Då vill de antingen ta kameran, käfta för att etablera rangordning, eller så är de rädda att deras knarklangning e.d. blivit dokumenterad på bild. Nej, det senare tror jag inte på. Här säljer man helt ostraffat. Moralen i ett invandrartätt område både tillåter och uppmuntrar till all typ av kriminalitet. Inom Islam finns egentligen bara ett brott: att ifrågasätta diktatorn, och därmed befläcka Islam, då diktatorn alltid är släkt med Mohammed - säger han. Kameran? Nej, de kan lätt få tag på dyrare saker av senaste modell. Återstår käftandet då. Jag passar ju inte in i en svart muslimsk stadsdel. Jag syns lång väg.

Vad skall vi göra då? Rösta på SD, som enda bålverk mot den kommande islamska diktaturen? Inget kul alternativ. Ändå är det förståeligt att allt fler röstar SD, då samtliga andra politiska partier slätar över de tilltagande problemen. Först dödade och fördrev man de kristna från mellanöstern (25% av befolkningen på 70-talet - nu finns inga kvar). Nu har de kommit hit för att döda oss, och rensa Europa från kristna. Inom 30 år har den tilltagande muslimska majoriteten röstat bort demokratin i sverige, och sedan har vi en Islamsk diktatur. Det är bara en tidsfråga. Öppna ögonen!

En kamrat från Pakistan uttryckte stor beundran över att jag åker Sverige runt på min ledighet. Det skulle man aldrig våga i Pakistan. På sin höjd kan man åka till platser där man har släkt. En Svenskfödd kollega frågade vid något tillfälle om jag har släkt överallt i landet. Intressanta kommentarer... I Sverige är det fortfarande tillåtet att åka vart som helst, fotografera vad som helst, och vem som helst. På vilken tidpuntkt på dygnet som helst. Man kan också gå nästan var man vill. Så ser lagstiftningen ut. Än så länge.

Till Er som kommit från ett annat land, till Tensta, och hundratals andra förorter som helt domineras av invandrare. Ni har troligen flytt förtryck, otrygghet, förföljelse, krig, svält, eller fattigdom. Var det detta Ni ville. Alltså det vi ser hos andra generationens invandrare i dagens Svenska förorter. Ett öppet förakt för vårt välordnade, rena, trygga, och fria samhälle. Ungdomar som försöker krossa demokratin, slå sönder sitt bostadsområde, stjäla och slåss. Dessa ungdomar har växt upp i en frihet som de inte utnyttjar, inte förstår, inte uppskattar. Har Ni föräldrar inte berättat varför familjen kom till Sverige? Har barnen missförstått den oundvikliga nostalgin till hemlandet?

Läser Ni överhuvudtaget på Svenska. Ser Ni på Svensk TV. Bryr Ni er om vad som händer här, eller vilken typ av samhälle Sverige kommer att vara i framtiden. Förstår Ni ens konceptet med en personlig hemsida. Med information och åsikter som myndigheter inte granskar eller behöver godkänna? Tycker inte Ni eller Era barn om friheten i Sverige - då finns det en ruskig massa länder som man kan flytta till. Länder där diktaturen finns kvar. -Medan Ni gömmer Er framför kabel-TV:n, håller barnen på att omvandla Sverige till en avbild av just det land som Ni flydde ifrån!

I decennier har man överöst Tensta med resurser och medial uppmärksamhet. Tensta är långt mer omtalat än snart sagt varje bostadsområde i resten av landet. Ingen pratar om Råslätt, Hässle, Ryd, Guldängen, Andersberg, Våmmedal, Restad, Kungsmarken, Varberga, Ringdansen, eller Skäggetorp. Ändå är detta områden med minst lika stora sociala problem som någonsin Tensta. Några minuter hemifrån finns media, landets styrande, huvudkontoren, universiteten, och förbindelserna till omvärlden. Möjligheterna som finns i Tensta kan många andra bara drömma om.

Varför inte själv åka runt Sverige. Utnyttja friheten. Utnyttja att Sverige är ett säkert land, säkrare överallt än Tensta. Det visste Du inte? Ligg på stranden i Falkenberg - det kostar inget, stranden är helt gratis. Gå i skogen - där finns inga farliga djur, de finns bara i Tensta. Plocka bär - det är gratis. Ta picknickkorgen till Saltsjöbaden. Ni har inte råd att bo där, och inte heller jag, men man får åka dit. Inga privata vakter skjuter ned folk. Man får prata vilket språk man vill - även Kurdiska. Man får vara klädd som man vill - utom i Tensta. Åk T-banan någonstans. Det kostar bara några kronor, och det är inte rasim att kräva att även Ni från Tensta betalar. Precis som alla andra.

Om jag besöker Tensta någon mer gång, skall jag då gå med kniv i handen hela tiden? Jag tror att risken för att någon börjar käfta är lite mindre då. Eller räcker det med att bara ha en pistol i väskan?



© Dags-Nytt 1976-2019