För ung eller för gammal?

Jag minns ännu en ganska speciell annons för telefonsex, som jag såg för ett antal år sedan. En översättning av texten gick i stil med 020-VI-ÄR-18 "Sätt på oss innan vi blir för gamla". De flesta män föredrar så unga flickor som möjligt. 18 är i de flesta kulturer det minsta lovliga.

Fast man kan förstås gå ännu lägre. Biologiskt måste det vara fördelaktigt att vara på plats så tidigt som möjligt - innan andra. Det har sannolikt givit ett försprång mot andra män som kommer försent, när flickorna redan varit upptagna. Därigenom har dessa anlag med smak för småflickor förts vidare till nästa generation. Logiskt.

Själv funderar jag på om den motsatta strategin också kan vara en gångbar nisch. Speciellt idag när människor lever lite längre. Vi kan ju tänka oss ett telefonsexnummer som går 020-VI-ÄR-48 "Sätt på oss innan vi blir för gamla". Då kanske man snarare blir den siste än den förste.


FOTNOT. Amerikanska telefonnummer kan sedan många år innehålla bokstäver. Eftersom flera bokstäver går på samma motsvarande siffra, torde ett antal telefonnummer "blockeras". Således kostar det nog en del - men det gör å andra sidan telefonsex också. "Hur skall man höra vad den andre säger" (Ulla Skoog)...


© Dags-Nytt 1976-2012