Jag fick ett reklamblad från ICA

85% av Svenska folket äter regelbundet Taco stod det. Hmm. Taco. Jag har nog aldrig ätit taco. Nu är det inte så att det beror på min ålder, att jag inte hänger med. Jag hängde med minst lika illa som tonåring. Jag kan exempelvis den tidens musik bättre idag, än när det hände. Jag uppskattar den nog bättre än jag tidvis gjorde då. Däremot skall man inte gräva ned sig endast i nostalgi. Hur som helst, taco har jag missat, liksom mycket annat. Jag kände mig lite gammal, så jag upprepade taco för mig själv. Ja, ungefär som när farsan såg på MTV vid 68 års ålder, och stirrade oförstående. Jag funderade den gången på att i lönndom ställa om alla kanaler på hans TV till kanalen MTV, innan jag gick hem. Nej, jag gjorde inte det.

Jag upprepade taco för mig själv igen, smakade på ordet. Sen läste jag twist, lite längre ned. Man kunde twista tacon också. Twist, det var konfekt, och för all del hoppa twist (fråga din farmor vad det innebar). Så det heter twista på Svenska nu. Tacos with a twist? På baksidan av reklambladet ritade jag lite, för att liksom bearbeta intrycken.

På tal om Taco, MTV, och musik i min ungdom - som jag inbillar mig pågår ännu - så har vi ju Taco. Så här lät det inte på den tiden, en så klar ljudbild, och stilen på musiken påminner snarare om det tidiga 2000-talet. Han var 20-25 år före sin tid! Videon är inte något vidare sett till bildkvaliteten, men även den ger ett mer självmedvetet och säkert intryck än det mesta från denna tid. Det kan nämnas att denna melodi nu är äldre än originalet met Fred Astaire var 1982.© Dags-Nytt 1976-2019