Sveriges minsta tidning - Polisens största prioritet

Hur stor är nu denna farliga publikation. Ja, formatet om 5 x 5 cm låter inte så farligt. Upplagan är ETT exemplar, som skannas. Därför beror antalet läsare på hur många som laddar ned denna JPG-fil.

Google kartlägger besökarna på min hemsida. På 7 år har startsidan laddats 16 000 gånger. Minst 1 000 av dessa står jag själv för. Man gillar ju det man gör! Resterande är spritt över många länder. Då det är skrivet på Svenska, förstår de flesta ingenting, och bläddrar vidare till något annat. Direkt. Det gör även majoriteten i Sverige! Faktiskt hela 85 %. Det kallas avvisningsfrekvens.

Nu har vi kvar 2250 som verkligen tittat på sidan. Eller har de det? I genomsnitt stannar besökaren cirka 30 sekunder. VAD hinner man se då? Var femte besökare tar fram en länk. Var femte besökare innebär 450 personer. På 8 år. En länk är exempelvis något från menyraden. Säg att man vill se vad jag gjorde idag för 7 år sedan. Då tar vi 2008 KLICK 1, november KLICK 2, 3 november KLICK 3. Där har vi redan klickat 3 gånger. Av 450. Totalt innehåller Dags-Nytt cirka 7 000 filer. Hur stor andel har någon överhuvudtaget läst på 8 år? Det här är kusligt. En flopp av stora mått.

Roligt att veta att man åtminstone har en läsare då: Polisen. Man kanske inrättar en särkild avdelning för att granska min barnsliga dagbok. En insatsstyrka med största prioritet.

Din låtsaskompis, Lars.© Dags-Nytt 1976-2015