Benvärmare

Benvärmare är som strumpor utan nederdel, eller långkalsonger utan överdel. Särskilt om man åker tåg långa sträckor, så blir det ju lite jobbigt varmt för klockspelet. Inte med benvärmare! Långa strumpor är ju varmt och gott, men hälar och tår slits snabbare än överdelen. Ändå får man snart kassera hela strumpan. Benvärmare är helt enkelt mittpartiet på strumpor och långkalsonger. Synd att något så praktiskt skall betraktas som mode i det ombytliga Sverige.

Jag tror de är på väg tillbaka igen. Till nästa vinter, i alla fall. Jag är före min tid. MYCKET före min tid. Fast män kommer naturligtvis inte att få lov att använda dem. Om man inte vill att folk skall ropa "BöG", efter en på stan. Så mina sitter UNDER byxorna, så ingen ser dem.

Dessa är beställda från Tyskland, som så mycket annat i klädväg. Stulpen heter de på tyska, eller ibland det Engelska ordet "Legwarmer". Svenska firmor är inte alltid lika intresserade av mig som kund. När man vill ha annat än svart, brunt, marinblått och grått, alltså. Glada färger i större storlekar är alltid svårt. Hong Kong, England, eller USA är vanliga källor för mig.© Dags-Nytt 1976-2015