Ett lämpligt kvinnoyrke

Militär alltså. Ja, nu undrar förstås en del, men fundera på vem som har mest att förlora. Särskilt om man har uppnått så mycket frihet och möjligheter som Svenska kvinnor.

Om vårt land riskerade att ockuperas av snart sagt vem som helst, blir det nog sämre på den fronten. Det behöver inte vara just talibaner. Manssamhället landar nog på fötterna efter varje krig eller invasion. Det är också ett känt faktum att civilbefolkningen ofta tycks bli mest lidande av krigen i vår tid, när man gör sitt yttersta för att åtminstone förhindra att soldater förolyckas.

Krigstrofén våldtäkt, skall vi inte tala om. Med ett eget gevär på axeln kan kvinnor försvara sig själva. Förresten är det lustigt att en armé vill blanda upp sina egna "överlägsna" anlag till hälften med fiendens kvinnor. Genetiskt kan de ju lika gärna köra dit sina egna kvinnor, för att bli påsatta av det invaderade landets män...

Traditionella kvinnor tycker antagligen inte att det spelar någon roll om det är Svenska "talibaner" eller exempelvis Afghaniska dito som förtrycker dem. Må bäste man vinna. Han får betäcka honorna - som i naturen. Men det kanske är just det som är den springande punkten - att inte behöva bli ett offer alls, utan själv få välja sitt liv!

Vem hittade på att unga män skall offras i krig? Gamla trötta och oattraktiva män i styrande ställning förstås! Genom krig kan de röja sina unga konkurrenter ur vägen, och lättare få till det själva.


FOTNOT. även om Sverige inte skulle bli drabbat, så finns det kvinnor på andra håll som behöver hjälp. Med eller utan krig. Jag är själv lite svag för kvinnor som kan något mer än bara vara söta.


© Dags-Nytt 1976-2012