Grisfarmen, eller vem skall nu bo i slotten?

Det var en kapitalist på TV häromdagen, som sa att han inte själv behöver alla pengar han tjänar. Så bra då, då vet jag tusen viktiga saker han kan skänka dem till! Inte? Eller så kan de "medarbetare" som slavat ihop hans förmögenhet få del av vinsten. Inte det heller?

Man behöver inte så mycket pengar för egen del, sa han alltså urskuldande. -Han skulle investera (...) Dra den om rödluvan, vetja. Tror han jag är född igår? Ja, 90% av Svenska folket är ju det (ni som inte röstar på vänsterpartiet).

Man kan faktiskt behöva hur mycket pengar som helst för egen del. Fråga någon nutida despot. Eller vad sägs om att börja samla på konst, 20.000 par skor, sällsynta bilmodeller, kanske bygga om finlandsbåtarna till tio jättelika lustyachter, skaffa hemhjälp, köpa ett fotbollslag, en privat Boeing 747, eller bara ett lite större hus. Eller flera palats!

Ja, just det. Moderaterna kommer snart att föreslå att man säljer alla gamla slott och herresäten till de rika. Nu när samhället inte har råd att sköta dessa, som man en gång övertog från de rika i en annan tid. I en fördemokratisk tid, när folk kunde få bli just så oanständigt förmögna. Vi är snart där igen. Tro mig.

Överklassens lakejer Moderaterna, kommer att säga att samhället sparar mycket pengar, om man gör sig av med slotten. Pengar som alla stackars arbetare skulle slippa betala i skatt. Därför är det en bra affär om man säljer dessa slott för en symbolisk summa till Reinfeldts kusiner. De gör ju en kulturgärning genom att ta hand om dessa slott. Dessutom behöver de ju inte stå tomma. Det vore synd. Nu kan de användas till de som de var till för.

I England har man gjort så. Det kommer snart hit, och det blir busenkelt att övertyga alla lättrogna Svensson-barn. Ni moderater alltså. Idiotsäkert. Snart har jag en dossier hos Säpo.

FOTNOT. Grisfarmen kommer från George Orwells bok med samma titel. Djuren på en bondgård revolterade mot den tyranniske bonden, men snart nog togs gården över av en mindre grupp djur (grisar). Då dessa bestämde, ansåg de sig bättre än de andra, och borde därför få bo bättre, o.s.v. Läs boken!© Dags-Nytt 1976-2013