Fallskärmen - vår tids adling

Vi ser alla hur överklassen stärker sina positioner alltmer för varje dag. En del i denna utveckling är att chefslönerna ökar till absurda proportioner. Allt över en normal arbetarlön är för övrigt absurt om Ni frågar mig. Sverige är ju en demokrati, där alla har samma värde och rättigheter?

Avgångsvederlaget, eller fallskärmen som det heter idag, följer samma intergalaktiska bana. Dessa girigbukar kan helt enkelt aldrig få nog. Avsikten med fallskärmen är inte längre att fylla ett glapp i ekonomin medan chefen söker nytt jobb. Nej, själva meningen med hela anställingen är numera fallskärmen.

Denna betalas ut så snart chefen slutar. Det kan vara på eget bevåg, eller för att han har gjort bort sig. Anledningen spelar ingen roll - han får rundhänt betalt ändå.

Summan ökar i den riktningen att både chefen, hans barn, barnbarn och barnbarnsbarn skall kunna leva överklassliv för generationer framöver. Kanske nog med pengar för att själv kunna bygga upp ett eget industriimperium, som förräntar sig för överskådlig framtid. En ny adel!

Ja, man kan alltså rentav säga att fallskärmen är vår tids adling. När någon var kompis med kungen, eller ansågs ha gjort något bra, så blev han adlad. Nu får dessa odemokratiska svin en fallskärm!© Dags-Nytt 1976-2012