Hitler, Reinfeldt, Stalin...och jag

Är det någon där ute som tar mina åsikter på allvar. Jag som är en helt vanlig lågavlönad arbetare. De där andra måste ju vara bättre än mig, annars hade de inte nått så långt. De måste ha kvaliteter som jag saknar. Därför kan man inte lyssna på mig, för min uppfattning är inte lika trovärdig. Är det så?

Tror vi egentligen på demokrati. Tror vi på vår egen, eller ens vår grannes förmåga att fatta rätt beslut. Ser vi bara per automatik upp till den som för tillfället hävdar att han företräder oss, och vet vårt bästa. De där som mest talar i sin egen sak, måna om att få behålla sina egna förmåner.

Är inte de flesta av oss ganska simpla och flata rövslickare, som får en sorts morbid kick av att låta någon trampa på oss hela tiden. Vi får ju ändå vår belöning i himlen, som man alltid har tutat i de förtryckta, för att de skall hålla tyst. Sen skall överheten, som också styrt kyrkan, brinna i helvetet?

Om jag mot all förmodan skulle komma någon vart i livet - skulle det ändra någonting? -Ja tyvärr, majoritetens respekt skulle naturligtvis öka. Man ser ju upp till någon som vet hur man roffar åt sig och skor sig på andra.© Dags-Nytt 1976-2012