Mogen kvinna behöver inget frukta

Man hör ideligen kvinnor repetera myten: man blir våldtagen. Alltså, går man ut själv efter mörkrets inbrott, så blir man per automatik våldtagen. När man passerar en gångtunnel, blir man rentav våldtagen dagtid, även då med självklar automatik.

Som en sorts besvärjelse kan man alltid prata i telefon, eller låtsas att man gör det. -Blir mannen mindre kåt då? O.K. en man med sällskap skulle nog önska att tanten ägnade mindre tid åt telefonen - och mer åt mannen. Men våldtar man någon, så kan det väl inte ha någon betydelse.

Även många kolleger på både 50 och 60+ är rädda. Låt mig mindre diplomatiskt, och i all välmening säga er: ni har faktiskt passerat bäst-före-datum. Handen på hjärtat: när gav någon ett skamligt förslag sist? -Jag tänkte väl det.

Jag läste någon gång att en sexbrottsling enligt statistiken är mellan 16-24 år gammal. Låter osedvanligt logiskt faktiskt. Sexdriften och testosteronnivåerna lär ju vara störst då, eller hur?

Vem tänder en 16-24 årig yngling på? -Skall vi gissa att åldersgruppen kring 12-20 i första hand ligger i riskzonen. Sannolikheten för att han sätter på en kvinna som närmar sig pensionsåldern är nog mycket liten.

Hur gammal är en pedofil - en dräglande farbror eller morbror? Tja, dräglar kanske en del gör, men det är nog oftast just så långt det sträcker sig. Det är nog mycket vanligare att en 16-åring förgriper sig på grannnens 4-åriga flicka. Kanske inte för att han är så vansinnigt intresserad, men för att det nog är enklare än att få i säng klasskamraterna!

FOTNOT. Jag vet, man får inte skämta om våldtäkt. Dock är jag utan sällskap, så jag har ju ingen "tant" som kan sexstrejka för att jag säger vad jag vill. Bra va? Jag har dessutom också passerat bäst-före, och skulle förvisso matcha de andra tanterna. Fast i min ålder har man knappast vare sig ork eller motivation till att våldföra sig på någon - oavsett ålder...© Dags-Nytt 1976-2011