Kvinnlig "raggning"

Först skall det sägas att kvinnor i princip är helt passiva på denna punkt. Det enda hon gör är att underlätta något för presumtiva kavaljerer. Kvinnan söker sig helt enkelt instinktivt till folksamlingar. Det slår aldrig fel att flertalet kvinnor sitter i den mest fullsatta vagnen när man åker kollektivt. Alltså förstavagnen i Göteborg, eller ändvagnarna i Stockholms tunnelbanan och pendeltåg. Säkert skulle många bli förvånade över denna analys, då de kanske själva hävdar att de väljer att uppehålla sig där det är absoulut mest folk, för att känna sig tryggare. Nej, detta är helt och hållet instinktivt betingat.

Redan som tonåring kom jag underfund med att en flicka man mötte på ett mer avfolkat ställe, kunde vara "bra för att vara Lindome", exempelvis. Just så är det. De som ser mindre bra ut väljer att undvika den hårda konkurrensen i folksamlingar. Hon syns bättre i Lindome, utan för många andra skönheter omkring. En riktig "tiopoängare" lägger däremot alla män märke till på Ullevis läktare, eller T-centralen i högtrafik. Hon tar alltså medvetet chansen att visa sig där konkurrensen är som allra hårdast, väl medveten om att hon kan ta upp kampen. Där flest människor uppehåller sig, finns naturligtvis också flest män att välja på. Hon kan då få den allra bästa. Den mindre vackra och välskapta flickan undviker alltså folksamlingen, och stannar också gärna lite längre på samma plats.

Ja, just det. Tjugosekundersregeln kallar jag den. Närmar man sig en busshållplats, och just har lagt märke till en riktigt intressant dam, kan man vara säker på att bussen kommer riktigt snart. Skynda fram! Både för att hinna med bussen, och få se en skymt av flickan. En framgångsrik flicka kommer i precis rätt tid. Hon väntar inte vare sig på bussen eller män. Hon stressar alltid fram i livet.

De som ser sämre ut måste däremot exponera sig mer och längre, så att männen hinner överväga saken, och kanske slå till. Särskilt i relativ avskildhet, har hon större chanser. Jag tror inte att kvaliten på männen sjunker lika tydligt i takt med avståndet till trängseln. En man är ju aktiv, och behöver inte vara tillgänglig på samma sätt. Han väljer själv när han vill ragga, och kan ägna sig åt andra intressen när han inte känner lusten tränga på. Därför har både män och fula kvinnor fler hobbies än vackra kvinnor. Inna mannen upptäcker det har han emelleritd redan fortplantat sig med den förmodligen tråkiga tiopoängaren.

För övrigt tar en kvinna aldrig någonsin kontakt, om hon inte verkligen ser rusktigt ful ut, eller har passerat bäst-före-datum med god marginal. Hon tittar på sin höjd på en utvald man, för att visa att han har fått tillstånd att ta kontakt. De riktigt vackra flickorna tittar dock inte på männen överhuvudtaget. Det behöver hon inte. Det skulle bara leda till besvärliga folksamlingar av friare.

P.S.Kort sagt: man kan gå skogspromenader till domedagen, men kommer aldrig att möta någon miss universum ute i skogen. Hon finns på Avenyn eller Stureplan en sen fredagskväll.© Dags-Nytt 1976-2014