Hela Poliskåren tjuvåker på tjänstebrickan!

All SL-personal känner till det. Nu får Du också veta det. Nämligen att Polisen missbrukar sin tjänstebricka på fritiden. Det är så att Polis i tjänst åker fritt i SL-trafiken. Fast då ser man dem förstås aldrig! De sitter och gömmer sig i bilen. Det är när de är lediga, kanske i sällskap med barn och barnvagn, som de visar upp Polisbrickan för personalen. (Man får naturligtvis inte ta med barn på Polisbrickan, då barn inte ingår i tjänstgöringen).

Givetvis kan ett företag eller myndighet bjuda personalen på SL-resor som en löneförmån. Några av de företag som kör för SL gör detta. Dock inte alla. Många bussförare får alltså betala ur egen ficka! De som ändå har ett frikort, måste betala skatt för detta. Precis som i fall det var lön i pengar måste man alltså skatta bort en del av kortet. Nu menar jag inte att man betalar tre månader av årskortet i skatt, utan samma summa pengar från den övriga lönen. Tidigare kunde man kvittera ut ett kort som gällde för förflyttningar i tjänst, exempelvis när man åker från garaget till en plats där man avlöser en kollega på bussen. Då var man tvungen att skriva under på att man bara använde det kortet i tjänst. Den möjligheten finns inte längre.

Ja, utom för Polisen då. De behöver inte lova att bara använda brickan i tjänst. De betalar ingen förmånsskatt för fria SL-resor. De gör som de vill. Det är skillnad på folk och folk. ÅR EFTER ÅR TJUVÅKER OCH SKATTEFUSKAR POLISEN HELT OSTRAFFAT!

Min uppmaning är att ifrågasätta detta. I stället för att bränna upp grannens bil i Husby, kan alla som vill protestera ställa sig vid spärren på vilken station som helst. Enklast blir dock Rådhusets station (nära Polisen i Kronoberg). Ni behöver inte vänta länge. Rader av civilklädda personer visar upp Polisbrickan för min kollega i spärren, som själv är en ärlig skattebetalare. Polisen kommer att påstå att han är i tjänst. Ifrågasätt Polisen! Det är inget brott. Tjuvresande och skattefusk är däremot brottsligt. I fall han är i tjänst, kan han ju ta emot en anmälan för dessa brott!

Är det någon som vet vem och hur man anmäler? Ta i tu men det! Spara vandaliseringen ett tag. Det finns så många andra sätt att vända sig mot orättvisor! Här fick Ni ett hett tips.© Dags-Nytt 1976-2015