Billion dollar smile?

Jag kan fortfarande inte smälta miljarden till ASEAS:s (senare med namnet ABB) självgode chef Percy Barnevik. Här talar vi inte ens om lön, eller pension, utan en liten present i samband med pensionsavgången. Exempelvis min farbror (chef på Scan) fick blott 100.000 kr i avgångsvederlag. Nu kallas de ofta fallskärmar, och belöper sig på helt astronomiska summor. Svensson accepterar ju det här, så överklassens girigbukar passar på. De har ingen gräns alls! Var lugn för det.

Andra får tårta med kaffe, eller kanske en Orreforsvas. Den här mannen fick alltså 1 MILJARD kronor. Detta sker i en demokrati. Om det inträffade i en diktatur i tredje världen, var det lättare at förstå. Men i Sverige!? För mig kommer denna Percy Barnevik alltid att stå i en särklass bland girigbukar, och för alltid vara själva symbolen för vad som är fel i vårt land. Det gränslösa föraktet för den arbetande befolkningen, som byggt nationens välstånd och rikedomar, liksom naturligtvis ASEAS: framgångar, och bjudit på alla chefers sanslösa belöningar till sig själva.

Fotot är för övrigt lånat från tidningen Datavärlden på 90-talet. Jag prenumererade på både den och Veckans affärer. Man skall känna sin fiende...© Dags-Nytt 1976-2019