Övertidsskatt?

Det här är något som högerpopulisterna gnuggar händerna åt. Nämligen den utbredda myten om att inkomst för övertidsjobb beskattas annorlunda. Det ser ju ut så i lönekuvertet. Sen går snacket i lunchrummet. Att man sedan får tillbaka pengarna i nästa års deklaration är en föga tröst. Det är glömt då. Politiskt är skadan för länge sedan skedd.

Det är nämligen så att löneprogrammet på jobbet automatiskt korrigerar beskattningen efter denna extra inkomst för månaden då övertidsjobbet gjorts. Just då blev ju inkomsten högre, medan beskattningen för övriga året baserats på den normala inkomsten. Det är alltså inga statliga eller kommunala påbud om en särskild övertidsskatt. Det är endast firmans lönekontor, eller ett helautomatiskt datorprogram som spökar.

Ring lönekontoret och be att det korrigeras, så slipper Du vänta till deklarationen. De kan också be lönekontoret att dra 125% skatt på övertiden, vilket Du naturligtvis också får tillbaka i deklarationen - med bättre ränta än på banken. Men vad sjutton, så kan Du ju skryta om hur "onda" skattemyndigheterna är, och att det inte "lönar" sig att jobba.

Skall vi alla stämma in i vår nya Reinfall-grüß: Heil Reinfall! Eller så kan Du rösta Svenskt (Socialdemokratiskt) som jag gör: VäNSTERPARTIET! Det enda parti som bevara Sverige Svenskt som vi som växte upp före Bildt känner landet. Innan det blev "Bra för Sverige" med många hemlösa, hög arbetslöshet, raserad infrastruktur, och bekvämlighetsflagg av företagen utomlands.© Dags-Nytt 1976-2014