Nobelpriset ifrågasätts härmed. Äntligen.

Jag skall väl inte ta upp det där med Burma. Det har säkert andra gjort förut. Givetvis finns en svårighet i att bedöma vad folk kommer att göra senare. Just det är väl pudelns kärna. Att man får nobelpris för vad man gjort. Efteråt. Inte för det man (kanske) kommer att göra.

Där kommer de Amerikanska presidenterna in i bilden. Märkligt nog har Trump inte fått nobelpriset ännu, men det blir väl i december kan man tänka. Annars har ju de andra presidenterna de senaste åren fått priset. I Obamas fall innan han ens tillträdde. Vilket skämt. Vilken eftergivenhet. Vilken flagrant inställsamhet.

Just därför saknar nobelpriset trovärdighet och legitimitet. Dags-Nytt tar härmed avstånd från nobelpriset. Äntligen! Bara deras humorbefriade inställning till journalisten Gert Fylking säger ju en hel del. Inte bra när folk tar sig själva på så stort allvar.

Hade nobelpriset varit amerikanskt hade bara amerikaner fått det. Vänta lite - så är det ju idag också, fast världssamvetet Sverige står för nobelpriset.

Hade det varit amerikanskt, så vore priskategorierna förstås lite annorlunda; bästa kvinnliga fysiker, bästa icke-amerikanska författare o.s.v. Tror förresten att jag skämtat om det i ett annat kåseri förut. Bäst att sluta innan jag upprepar mig för mycket. Annars får jag nog inget nobelpris i dagboksskrivning.

Rövsvett. Nej, jag tar inte mig själv på så stort allvar.© Dags-Nytt 1976-2017