Nu är vi alla moderater

Det kommer smygande. Steg för steg blir vi indoktrinerade i ett alltmer högervridet Sverige. Ribban sänks kontinuerligt. Moderaternas åsikter blir till fakta på nyheterna i radio och TV.

Jag konsumerar faktiskt inte så mycket nyheter, men ändå slår det aldrig fel: VARJE gång jag gör det, dyker antingen Borg (m), eller Reinfeldt (m) upp. Vad de säger är gratis reklam för den procent av landets befolkning som vinner på denna politik. Det börjar likna halvgudarna Pinochets eller Kims framträdanden i sina respektive diktaturer. Reinfeldt har blivit diktatorn eller oraklet som får tycka till om precis allting. Oppositionen lyser med sin frånvaro, och blir förlöjligade som en relik från andra sidan järnridån.

Även fackets representanter syns allt mindre på TV, medan chefen alltid får tala till punkt. Jag kan inte minnas att varken Palme eller Feldt syntes på TV varje dag, på den tiden de hade motsvarande positioner. I vår tid har däremot de tidigare neutrala nyheterna omvandlats till okritisk propaganda för nazistsvinen Borg och Reinfeldt!© Dags-Nytt 1976-2013