Du behöver inte svara

En trend som blivit tydlig på senare år är att myndigheter och företag som regel inte svarar när man skriver till dem. Det är en väsentlig skillnad mot när jag runt 1993 inledde min hobby med att skriva "klagobrev".

Detta med att inte svara är kanske ett tidens tecken på en minskad respekt för det demokratiska systemet. De besuttna och deras lakejer har väl blivit irriterade över det faktum att vanligt folk numera får lov att ha en åsikt. Att beakta den är däremot en annan femma. Det kan ingen tvinga dem till.

I dag har det blivit väldigt lätt och billigt att göra en skrivelse medelst E-post. Detta måste naturligtvis stävjas, och det enklaste sättet är genom att helt enkelt ignorera den som skriver. SJ erkänner t.o.m. på sin hemsida att man inte tänker svara. Högst sannolikt raderar en server all inkommande E-post automatiskt.

Här kommer några exempel på brev och E-post som blivit obesvarade det senaste året, och lite annat längre bak i tiden, som jag kommer ihåg: Posten, Orust kommun, Motormännen, Electric railroaders (returporto bifogat), riksdagsledamot (m), Haninge kommun, Coop, Stena Line, Metro, Sollentuna kommun, Astra Zeneca, Lerums kommun, Öckerö kommun, Viking skor, Katrineholms kommun, SL (ett antal gånger), WMATA (returporto bifogat), Rättvisepartiet, SJ (ett par gånger), Tretorn, STF Umeå ('03, jag sov en vecka i bilen i stället), MÅNGA försök till bokningar på SJ (resor som uteblivit), internetsidor, kärleksbrev i ungdomen, och MASSOR av ansökningar om jobb förstås!


FOTNOT. Det finns naturligtvis undantag, och det är just de firmor som jag föredrar att anlita...


© Dags-Nytt 1976-2012