Google hittar inte mig

Det är inte ofta man klagar över någon som man faktiskt gör affärer med. Men försök själv; det ger inget resultat ens om man söker på hela adressen (www.dags-nytt.se). Prova Google, Yahoo eller vad som helst. Att man vill synas kan ju låta väldigt själviskt. Problemet är ju bara allt annat som man själv missar. Jag har nämligen ofta förut haft en känsla av att det måste finnas mer än de resultat som en sökning ger. Ibland vet man ju säkert att något existerar, men kan inte den korrekta adressen.

Bra affärside: betala för att synas

Så till min kundrelation igen. Jag betalar faktiskt för att Google skall visa reklam för min sida jämte sökning på relevanta ord. Dessa får jag välja själv, liksom budgeten. Däremot visas ingenting vid en sökning på sådant som sidan bevisligen innehåller. Google har alltså inte "indexerat" denna hemsida för sina sökningar. Har jag rätt att känna mig besviken?


FOTNOT. Det där om att Google hjälper Kinesiska myndigheter att jaga regimkritiker har andra tagit upp redan. Google lär inte hitta detta inlägg heller, så jag kan skriva "pitt" om jag vill.


© Dags-Nytt 1976-2012