Vad jag ville uppnå

När hemsidan startades, fanns det tre huvudsyften. Alltså områden där jag önskade se resultat. Vi kan sammanfatta det på tre punkter, med lika många OBS! fiktiva beundrarbrev, för att belysa vad jag menar.

ETT. Hej Lars, efter att ha läst dina tänkvärda kåserier, genomskådar jag äntligen politiken och samhället i stort. Jag inser att särskilt högerns propaganda grundar sig på en extremt vinklad agenda, som skall ge ekonomiska vinning (för vissa, men definitivt inte mig och dig). Nu har jag lärt mig att tänka kritiskt, och tro på mig själv. Jag har faktiskt nyligen blivit medlem i Vänsterpartiet, och ångrar alla röster som jag har gett Moderaterna genom åren. Annars hade jag nu haft 8 veckors semester, och 50% högre månadslön. Det hade funnits gott om bostäder och jobb. Sverige hade exporterat varor och tjänster, istället för företag och jobb (det där var ett citat snott från "Foten" Ingvar Carlsson!).

TVÅ.Hej Lars. Efter att ha läst din hemsida en tid, så gillar jag dig alltmer. Jag förstår att jag hela tiden har satsat på fel män, bara genom att passivt vänta på att DE skall göra närmanden. Nu tar jag saken i egna händer, och talar om vad JAG VILL. Jag har nämligen insett att jag inte är som andra kvinnor, och vill inte längre vara ett bihang till en man. Hellre en fritänkande individ i ett prestigelöst, varmt och vänskapligt förhållande till en annan person, som också värdesätter de små glädjeämnena i nuet. Hetsjakten på pengar och status kan andra få hålla på med, tills de stressar ihjäl sig på det. Det skulle var kul att ses IRL, och prova om vi trivs som vänner - eller lite mer!

TRE. Hej Lars. Efter att ha läst din hemsida, har jag fått massor av tips på vad man kan göra av sin vardag. Om det så bara är några timmar, man får ha för sig själv. Man kan ju inte bara längta till semesterresan till Thailand en gång om året. Man måste ju leva annars också. Det finns så mycket man kan hitta på, både hemma, i stan, och Sverige! Jag har också fått kraft att våga ta plats i tillvaron, fast jag inte är rik, mäktig och berömd. Jag har insett att jag har precis samma värde och rättigheter som andra. Jag tänker inte huka och be om ursäkt längre! Jag skall sluta köpa kändistidningar, stänger av TV:n, och tänker börja leva själv istället!

I Princip resultatlöst

Hur gick det då? Efter 8 år känner jag inte att jag har uppnått något av de här syftena. Jag menar, varför skriver man annars en hemsida (som man). En kvinna vill naturligtvis imponera på sina medsystrar, och vara med i den dagliga kampen om positionen på status och rangskalan i bekantskapskretsen. En man gör ju däremot något av antingen en mer personlig orsak, eller ett väldigt allmängiltigt skäl (här var det både och). Rangordningen på jobbet eller i vänkreten är avgjort en gång för alla i tonåren (analys från en tidning, minns inte vilken.).

För min del funderar jag ju på vad det är för poäng med att alls fortsätta med hemsidan. En liten skärva hopp kanske, om att det ändå skall leda någon vart - så småningom. Hoppet är det sista som överger människan. Jag kan ju låta hemsidan bli ett utslag av min egen fantasi. Allt är bra. På låtsas. Jag borde kanske läsa den själv. Det är ju jag som tycker bäst om vad jag själv har skrivit..!© Dags-Nytt 1976-2015