Synd att Du skall behöva läsa

Det värsta som en man kan råka ut för, är att behöva läsa. Det var man tvungen att göra i skolan. Aldrig mer. Att någon man i vuxen ålder frivilligt skulle läsa något annat än aktiekurser eller sportresultat, föresvävar inte vissa individer.

Därför tycker De så synd om mig, när de ser mig sitta och läsa en bok eller tidning på jobbet. Jag måste alltså vara en sådan som studerar, och sen jobbar extra för att få ihop det. Då kan det ju vara skönt att få ett avbrott i studierna, med lite fyllesnack. För de är oftast fulla, de som tänker detta, eller rentav säger så helt öppet. Med ökad berusningsgrad tänker man ju gärna högt. Om man tänker alls.

Förr benämnde man det här med ordet man. Nu säger man oftast bara ADHD. Det gör i alla fall jag.

Vi är några män som inte lider så starkt av ADHD. Intellektuella, som man brukar säga i diktaturer. Vi är farliga. Vänstervridna (alldeles riktigt). Belästa. Kanske intelligenta.

Tänk att alldeles frivilligt läsa tyska böcker, engelska böcker, norska böcker, danska böcker, svenska böcker. Tidningen Time, Buffé, Mersmak, Du & datorn, National Geographic, Mitt i Haninge, Magasin Västerhaninge, Foto, Ringlinien, MfSS, LRTA, Metro, Aftonbladet, tidningen Väster, Österhaninge församlingsblad, Trivas, Headlights, Blickpunkt Strasssenbahn, en och annan tidtabell också, ETC, e.t.c. -På betald arbetstid! Sämre kan man ha det, säger jag. Kanske skulle fler män läsa om de fick betalt för det;)© Dags-Nytt 1976-2013