Chokladbiten sumpade vår bästa chans

Om jag minns rätt så var det 1988 som Cancerfondens chef fick 1 000 000 i avgångsvederlag. Det gjorde mig så upprörd att organisationen aldrig har fått mina pengar till denna dag.

Ungefär samtidigt fick min farbror 100 000 när han pensionerade sig från Scan. Knappast mycket med dagens mått, inte sen vissa Skandia-chefer fick 125 000 000, och ABB-chefen inte mindre än 1 000 000 000.

Mona Sahlin köpte en chokladbit på jobbets kreditkort. Därmed blev hon dömd på livstid. Fast hon är ju kvinna förstås - och Socialdemokrat därtill. Tycker Du också att det är skäl till att andra regler gäller?

Högerpolitikens konspiration lyckades. Den enda realistiska partiledaren, och framtida statsministern för Sverige var ute ur leken. Hotet var undanröjt. Nu dansar råttorna på bordet! Teakbordet.

Priset vi vanliga arbetare får betala är i gengäld fantasilöner till den ena chefen efter den andra. För Moderater och överklass gäller andra regler. Helt andra regler.

FOTNOT. Reinfall (misslyckande på Tyska) är ännu inte diktator på livstid. Vi kan fortfarande få bort honom. Om Du törs säga emot alltså...© Dags-Nytt 1976-2011