Dagens bilar är fantastiska?

Sådär säger en del medelålders män som minns de analoga klockorna, som 60-talets bilar hade som extrautrustning. Idag har bilarna en ELEKTRONISK klocka som STANDARD! Det Ni! Annars är bilen sig ganska lik de senaste 100 åren. Det säger jag, som definitivt inte är imponerad. Jag gissar att dagens bilar inte är ett dugg tystare än 1913. Att bensinförbrukningen snarare är högre - förvisso med fler hästkrafter. Bilen är inte större. Snabbare, ja, men man får i vilket fall inte köra fortare.

Hur hade då bilen sett ut ifall den utvecklats lika fort som datorerna bara de senaste 30 åren, eller så?

Skall vi gissa att en ordinär bil skulle kosta några kronor, köra 10 år på en droppe bensin, väga en tiondels gram, vara liten som en solroskärna, men ändå rymma 5 miljoner passagerare, och ha plats för hela öland i bagageutrymmet. Den skulle inte bara ha en elektronisk klocka, utan gå helt förarlöst.

Kom igen med lite produktutveckling tack. Skall jag överhuvudtaget ens tänka på att köpa en en bil, så MåSTE det vara en elbil. Hör Ni det! Bakåtsträvande oljebolag, bilindustri, och korrupta politiker som sitter i famnen på dessa bolag!© Dags-Nytt 1976-2013