Adjö till bildelar/ spam?

Jag visste att den dagen skulle komma, och är snarare förvånad att man två år på rad ville göra reklam på Dags-Nytt. Nu säger firmans reglemente att man inte skall befatta sig med internetsidor som sprider spam. Det har jag förstås aldrig gjort. Tvärtemot har min andra sida länge själv varit hårt drabbad av spam, som på sistone har accelererat till absurda proportioner, med rundgång i systemet. Själv har jag så vitt känt inte drabbats av några problem efter all denna E-post, och inte heller hemsidorna. Det är nog snarare så att webhotellet oavsiktligt har blivit en spridningscentral för spam. Ett underligt alternativ som måste avmarkeras är "ta emot all E-post". Alternativet är att endast de med helt korrekt adress kommer fram. Låter självklart... Nu kan Du inte längre skriva vilken fiktiv adress som helst, och nå fram. Det kunde Du förut. Det visste Du inte. en_moderat_horkarl_med stor_task_mellan_benen@dags-nytt.se, hade alltså funkat, eller runkaochkomma.

Jag har fått E-post till helt andra människor och företag, med andra domäner och andra adresser, låt oss ta ett helt fiktivt exempel: statsministern@regeringskansliet, och så kommer det till mig. Det måste vara mer som varit fel, än vad jag rimligen kan lastas för. Man kan undra ifall alla företag som ligger på samma webhotell har tagits upp i denna spammens svarta lista. Synd att samarbetet är över, men annonsen ligger kvar en tid. Jag följer alltid min del av ett avtal. Jag minns inte datumet som överenskommits, men jag tror det var juli ut, eller så.

Vill någon annan seriös firma göra reklam, gärna för någon tjänst eller produkt som jag kan stå för, så är det bara att fråga. Kollektivtrafiken i Sveriges län och städer, samt Vänsterpartiet, och We effect kan göra reklam gratis. Ingen har dock någon synpunkt på min redaktionella text, egen reklam, eller dagbok. Det är den enkla regeln. Sverige är ett fritt land, så länge jag får råda.© Dags-Nytt 1976-2016