Apple är skit

Jag har lagt ned tusentals kronor på att köpa s.k. Itunes, alltså musik som digitala filer. Dessa går sen inte ens att spela på någon annnan apparat än den som firman tillhandahåller. För att fylla Ipoden med musiken som man redan har köpt, måste man registrera sig som ägare av apparaten. Då måste man också ange vilket yrke man har, annars går det inte att lägga in någon musik. Texten på hemsidan där det görs är på Engelska. Apple svarar inte när man skriver till myndigheten.

Ja, jag väljer att kalla Apple för en myndighet, i likhet med Microsoft, Coca-Cola, Dole, Boeing, o.d. Några andra myndigheter än privata monopol har väl inte amerikanerna? Sedan blir det ju också vår huvudvärk att handskas med dessa "företag".

Händelsevis har jag två datorer. Inget ovanligt. Naturligtvis vill jag ha samma musik på båda. Ibland köper jag förstås ny musik med båda. Denna vill jag lägga in på Ipoden.

Myndigheten Apple: Din Ipod kan bara synkroniseras med en dator. -Vill Du radera innehållet på Ipoden, och lägga in innehållet från den här datorn istället?

Lars: NEJ! Skit ned dig Steve Jobs! Du blev mångmiljardär, men cancern tog livet ifrån dig. Mina melodier - som jag redan har köpt - skall Du inte ta.

Nu vill jag köpa mer musik. Denna melodin (klickar).

Myndigheten Apple: A/ Fyll i lösenord. B/ Läs igenom de uppdaterade användarvillkoren. C/ Fyll i lösenord. D/ Lösenordet är fel (det gick ju igår?).

Lars: Nu har jag bytt lösenord.

Myndigheten Apple: E/ Fyll i lösenord. F/ Läs igenom de uppdaterade användarvillkoren. G/ Fyll i lösenord.

Lars: Nu vill jag köpa musik igen. Denna melodin (klickar på nytt, då programmet glömt vad jag ville).

Myndigheten Apple: H/ Fyll i lösenord. I/ Ditt kreditkort har använts på en annan dator. Var god auktorisera på nytt, om Du vill använda det på denna.

Lars: Nu har jag fyllt i kreditkortsuppgifterna igen.

Myndigheten Apple: J/ Fyll i lösenord. K/ Svara på de här frågorna, som vi ställer om Du har glömt ditt lösenord (var är Du född = lätt att ta reda på. Vilket år är Du född = lätt att ta reda på. o.s.v.).

Lars: Nu har jag besvarat de dumma frågorna, som jag ändå kommer att glömma om det behövs. Får jag köpa musiken nu?

Myndigheten Apple: L/ Fyll i lösenord. M/ Helt apropå; ett fel har uppstått. Försök senare igen.

Lars: Ridå. Tänk vad enkelt att gå till skivaffären, eller handla över internet med GINZA eller CDON!

P.S: Apple har dessutom mage att hävda att man har piratkopierat majoriteten av sin musiksamling. Det har jag endast gjort med en melodi, som absolut inte har gått att få tag på genom andra källor. Medan kapitalet inte är intresserade av mig som kund, finns alltid någon annan som har denna melodi hemma. Övriga tusentals melodier på datorn kommer från CD och kassettband, som jag har KÖPT för dyra pengar, dock inte från myndigheten Apple.© Dags-Nytt 1976-2013