Bostads(m)arknadens pyramidspel

Ja, nu har Storebror bestämt att ett nytt ekonomiskt skikt skall skapas i de mest attraktiva städerna. En ny grupp parasiter. Man säger ju att en stor del av världens djurliv består av just parasiter (m).

Nu skall det vara möjligt att tillämpa helt fri hyressättning för uthyrning av privatbostäder. Alltså när en väldigt liten hyresvärd hyr ut till en annan person. En medmänniska. Nej, uppenbart en untermenschen.

Man kan hyra ut ett rum i sin bostadsrätt till samma pris som man själv betalar för hela lägenheten. På så vis bor denna nya grupp kapitalister helt gratis (jag har en kollega som gör just så). Man skor sig på någon annan, bokstavligt talat ekonomiskt svagare.

Politiskt svagare också verkar det som, eftersom vi tillåter att detta sker. Att skaffa en lång och avancerad hackordning, är alltid en smart strategi hos en diktatur (m) som vill hålla sig kvar vid makten. På så vis har man många som är beroende av diktaturens (m) fortbestånd. En ekonomisk diktatur.

På vilket sätt skapar det mer resurser i samhället, om en ännu större grupp skall sko sig på en liten klick ärligt arbetande människor?

(m)oderaterna säger vidare att fler bostäder skapas genom högre andrahandshyror. Det låter som en terminologi direkt ur George Orwells 1984. (läs boken om Du inte redan gjort det).

Det är det kanske också. Men Du har ett val. Det finns ett alternativ. Det heter vänsterpartiet. Socialdemokraterna är för länge sedan ute ur leken i detta sammanhang. De är endast ett stödparti till moderaterna, men ligger 20-30 år efter med moderaternas politik. De bromsar lite lätt kan man säga. Det finns dock ännu ett sätt att stoppa detta vansinne. Fascisterna (m) behöver inte stå oemotsagda.© Dags-Nytt 1976-2013